Ова година без конкурса у пројекту "Град мурала"

Srna
Ова година без конкурса у пројекту "Град мурала"

ПРИЈЕДОР - Удружење ликовних умјетника Приједор /УЛУП/ саопштило је данас да ове године неће бити расписан међународни конкурс за награду "Паола де Мањинкор" у оквиру пројекта "Приједор град мурала". Разлог је, како су навели из УЛУП-а, ситуација изазвана епидемијом корона вируса која се негативно одразила на све сегменте живота, па тако и на културу.

"Позивамо вас да уживате у досадашњих седам реализованих мурала по којима је Приједор већ препознатљив на европској културној мапи и да се надамо бољим временима", поручио је предсједник УЛУП-а Борис Еремић.

Претходни мурали су "Шеширџија" /2013/ Наташе Коњевић из Бањалуке, "Трансформација" /2014/ Атиле Саможија Видама из Мађарске, "Врт" /2015/ Раула Опре Садоа из Румуније, "Град" /2016/ умјетничке групе "Дим тим" из Београда, "Негдје између почетка и краја" /2017/ Селвера Бегића из Бањалуке, "Гејм он" /2018/ Љубише Пушца из Приједора и "Шта је унутра?" /2019/ Андреја Жикића Артеза из Београда.

Пројекат осликвања мурала од 2013. године организовали су УЛУП, Градска управа Приједор и Удружење "Програм Приједор" из италијанског града Трента. Међународна награда носи име сликарке из Лависа у италијанској покрајини Трентино која је 1998. године, заједно са дјецом из тадашњих избјегличких центара, осликала први мурал у Приједору на фасади Електротехничке школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана