Отворено клизалиште у центру Модриче, почеле празничне свечаности

Срна
Отворено клизалиште у центру Модриче, почеле празничне свечаности

МОДРИЧА - Новогодишње и божићне свечаности у Модричи почеле су вечерас, отварањем клизалишта у центру града.

Клизалиште је постављено на платоу иза Српског културног центра Модрича. Радиће до краја јануара.

Директор Туристичке организације Модриче Дарија Видаковић најавила је да ће поводом предстојећих празника сви догађаји биће одржани на отвореном, како би се смањила могућност ширења вируса корона.

Она је најавила да ће “Зимзоград” бити отворен 27. децембра концертом пјевачице Милице Тодоровић на отвореној позорници Српског културног центра и да ће манифестација трајати до 5. јануара 2022. године.

“Публици ће се током манифестације представити ученици Основних школа жСутјескаж и жСвети Саваж, Средњошколског центра жЈован Цвијићж, културно-умјетничка друштва, те жАматерска сцена младих Модричаж, док ће за најмлађе бити организована жДјечија нова годинаж, уз забавни програм и уручење поклон пакета за више стотина малишана”, рекла је Срни Видаковићева.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић рекао је новинарима да је за клизалиште, Дјечију нову годину и традиционалну културно-забавну манифестацију “Зимзоград” општина обезбједила 40.000 КМ, уз подршку привредника.

“Манифестацију ће посјетити бројни Модричани, а клизалиште, које је први пут отворено у овом дијелу Републике Српске, јединствена је прилика да нас посјете становници сусједних општина”, рекао је Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана