Отворено дјечије игралиште у Доњој Марићкој

Срна
Отворено дјечије игралиште у Доњој Марићкој

ПРИЈЕДОР - Улица у приједорском мјесту Доња Марићка позната као “улица осмијеха” од данас је богатија за дјечије игралиште које су заједничких снагама уредили град Приједор и два привредна друштва.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић је заједно са представницима приједорских предузећа “Липа дрво” и “Паспаљ-комерц”, малишанима, којих у овој улици има више од 20, званично на употребу предао модерно опремљено игралиште.

Ријеч је о пројекту “За срећно дјетињство” којим је предвиђена изградња десетак дјечијих игралишта у граду на Сани.

“Акција коју смо покренули за изградњу дјечијих игралишта наставља се тако у једном селу, а не само у центру града. Замисао је да тамо гдје има велики број дјеце, заједно са нашим привредницима, омогућимо тој дјеци да имају срећно дјетињство, а један од начина је да им обезбиједимо игралиште”, рекао је Павловић.

Он је захвалио привредницима који су се одазвали овом позиву и који су донатори овог игралишта, као и предузећу “Комуналне услуге”, које је извршило припремне радове те фирми “Аустронет” која је помогла ограђивање и заштиту игралишта мрежом.

“Имамо у плану изградњу још 11 дјечијих игралишта на подручју Приједора, тако да настављамо у том правцу и позивам и остале привреднике да нам се придруже”, рекао је Павловић.

Он је подсјетио да је ова акција почела на Дан града - 16. маја, када је град донирао два игралишта умјесто великих манифестација и ручкова, те додао да су наишли на добар одзив привредника, којима је то прилика да тај начин буду и друштвено одговорни.

Представник предузећа “Липа-дрво” Зорица Савић изјавила је да ово није први пут да се одазивају позиву локалне заједнице, у којој раде већ 20 година, да учествују у некој акцији.

“Посебно смо задовољни када је ријеч о младима и када можемо да помогнемо спорт и дјечије весеље, ништа љепше од тога”, додала је Савићева.

Александра Комљеновић испред предузећа “Паспаљ-комерц” изјавила је да су се и они као друштвено одговорна компанија и раније одазивали оваквим акцијама.

“Позивам и друге привредне субјекте да се одазову овим акцијама јер ово овдје ће сада бити и неко средиште села, гдје ће се окупљати мјештани свих генерација и гдје ће одзвањати дјечији осмијеси”, истакла је Комљеновићева.

Мјештанин Миладин Рендић, отац петоро дјеце, истакао је да ће ово игралиште бити мјесто окупљања малишана, али и њихових родитеља.

“Радује нас ово игралиште јер се већ види да ће ово бити мјесто дружења, весеља и дјечијих осмијеха”, рекао је Рендић, додајући да је ово доказ да има живота на селу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана