Отворене нове просторије општинског одбора СНСД-а на Сокоцу

Срна
Отворене нове просторије општинског одбора СНСД-а на Сокоцу

СОКОЛАЦ - Кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева на предстојећим изборима Љубиша Ћосић изјавио је данас на Сокоцу да је СНСД једина политичка партија која је понудила руку свим странкама на подручју овог града у намјери да буде донесен нови закон о граду Источно Сарајево који би предвидио директан избор градоначелника и још неке промјене.

Ћосић, који је начелник општине Источно Ново Сарајево, истакао је да то СНСД није радио ради себе, већ да би направио чвршће споне између општина и града који једини у Републици Српској у свом саставу има општине.

"Ми смо сматрали да након 1993. године када је донесен први Закон о граду Српско Сарајево у вријеме непосредне ратне опасности да град Источно Сарајево заслужује да има свој закон", изјавио је Ћосић на отварању нових просторија Општинског одбора СНСД-а Соколац.

Он је додао да та пружена рука није била узвраћена него су сви мислили да је то неки политички трик или хир, те да је са 50 гласова посланика у Народној Скупштини Српске донесен Закон о граду Источно Сарајево који предвиђа директан избор градоначелника.

Ћосић је, изразивши наду да ће грађани указати повјерење њему за градоначелника и одборничким листама СНСД-а, рекао да ће одмах након избора, у 2021. години радити на унапређењу Закона о граду Источно Сарајево који ће подразумијевати још чвршће везе, а самим тим разматрати и избор одборника у Скупштини града Источно Сарајево.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Соколац на предстојећим локалним изборима Бојан Копривица рекао је новинарима, након отварања нових просторија Општинског одбора СНСД-а у Улици Цара Лазара, да овај одбор у наредном периоду очекује велики посао и да вјерује да ће бирачи препознати све што овај одбор буде добро радио.

Копривица је изразио наду да ће он као кандидат за начелника општине Соколац и одборничка листа кандидата СНСД-а, као и кадидат за градоначелника Источног Сарајева добити највеће повјерење бирача.

Према његовим ријечима, на листи од 25 кандидата СНСД-а за одборнике општине Соколац су имена углавном успјешних младих људи свих образовних профила и свих категорија становништва.

Он сматра да баш они и њихови коалициони партнери треба да учествују у формирању нове власти у овој локалној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана