Отворена новоасфалтирана дионица пута у Машићима

Срна
Отворена новоасфалтирана дионица пута у Машићима

Градишка - Градоначелник Градишке Зоран Аџић пустио је у употребу новоасфалтирану дионицу пута у засеоку Боснићи у мјесној заједници Машићи, дугу један километар, за чију изградњу је из градског буџета издвојено 80.000 КМ.

Аџић је рекао да Градска управа улаже доста новца у изградњу путне инфраструктуре, како би били побољшани услови живота за мјештане и млади остали на породичним сеоским имањима.

Он је навео да је за двије године за путне комуникације на подручју Градишке издвојено укупно 3,5 милиона КМ и изграђено 50 километара нових путева.

“Градска скупштина је усвојила Стратегију развоја локалних путева и градских улица на подручју Градишке за период 2019/2029, која је израђена у комуникацији са грађанима из мјесних заједница. Из те стратегије биће израђивани опративни планови за будућа улагања у путеве”, каже Аџић.

Он је навео да ће ове године у изградњу путева у мјесним заједницама на подручју Градишке бити издвојено 800.000 КМ, а да су на неким радови већ у току.

Предсједник мјесне заједнице Машићи Драган Нинић рекао је да новоотворени пут има велики значај за мјештене ове мјесне заједнице и засеока Боснићи.

Он је захвалио Аџићу, нагласивши да су дуго чекали да овај пут буде изграђен.

Нинић је подсјетио да је на подручју Машића у току протеклих пет година изграђено седам километара асфалтног пута, реконструисано Подручно одјељење школе “Петар Кочић” и спомен-комплекс погинулим борацима.

Мјештанин Зоран Боснић рекао је да овај пут има велики значај за мјештане који се баве пољопривредом, а посебно за дјецу која су до сада у школу ишла макадамом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана