Отворена манифестација "Дани Светог Василија"

Срна
Отворена манифестација "Дани Светог Василија"

ТРЕБИЊЕ- У Требињу је вечерас отворена манифестација "Дани Светог Василија Острошког и Тврдошког", коју су у част овог великог светитеља организовали Епархија захумско-херцеговачка и приморска и Град Требиње.

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије рекао је у бесједи да се љубав Светог Василија дотакла свих срца, те да је овдашњи народ посланица Светог Василија написана у духу живог Бога и Господа Исуса Христа.

-То је чудо које траје у вијекове вјекова и трајаће до другог Христовог доласка - поручио је владика Димитрије.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је новинарима да град Требиње и општина Никшић заједно први пут ове године организују манифестацију "Дани Светог Василија".

-Град Требиње је у претходном периоду много уложио у Духовни центар Мркоњићи заједно са владама Републике Српске и Србије. Монашки живот који је ту започео сигурно је велики искорак у односу на раније - истакао је Ћурић.

Он је поручио да је од градње објеката важније да се народ ту окупља.

-Пуне цркве шаљу поруку да имамо вјере - рекао је Ћурић.

У оквиру манифестације "Дани Светог Василија Острошког и Тврдошког" биће приређен низ културних догађаја, богослужења, а Требиње ће посјетити и Његова светост патријарх српски Порфирије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана