Отворена градска пијаца на Палама

Срна
Отворена градска пијаца на Палама

Пале - Градска пијаца чија укупна вриједност износи четири милиона КМ, свечено је отворена данас на Палама уз присуство бројних званица и становника те општине.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је да је градња овог објекта велики подвиг који заслужује поштовање, али и подршку општине Пале и других институција како би Градска пијаца могла ефикасно да послује.


Вуковић каже да, иако ово није највреднија инвестиција у Источном Сарајеву, инвеститор Стево Лонцо и његова породица заслужују епитет најинвеститора у Источном Сарајеву за 2017. годину, јер су направили објекат који ће понудити садржај какав је недостајао Палама и запослити значајан број радника.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ова општина заслужује савремену пијацу, која је подједнако потребана произвођачима и потрошачим из Сарајевско-романијске регије.

Југовић је истакао да је овај објекат својим архитектонским рјешењем промијенио и оплеменио овај дио Пала, гдје грађани, удружења и туристи треба да се снабдијевају здравом храном, али и сусрећу, друже и сарађују.

"Од Градске пијаце на Палама сви ћемо имати вишеструку корист, јер ће се овдје запослити одређени број радника разних занимања. Биће то прилика за пласман примарне производње и прилика за промоцију домаће и здраве хране. Биће то завршетак лоше праксе уличне продаје и омогућиће услове за више хигијенске стандарде", појаснио је Југовић.

Југовић каже да овакви пројекти унапређују квалитет живота на Палама, нагласивши да ће да ће они и у будућности наставити да стварају повољне услове како би мотивисали инвеститоре да улажу у ову општину.

Југовић је инвеститору пожелио успјешан рад и брз поврат уложених средстава, грађанима Пала пријатну и угодну куповину уз слоган "купујмо домаће", а произвођачима прехрамбених производа са подручја општине и окружења да остваре приходе који ће их охрабрити да наставе са производњом.

Директор Градске пијаце Пале Немања Вучетић појаснио је да је објекат један од најсавременијих и највећих тржница са капацитетом од 84 тезге, дијелом за продају сухомеснатих и млијечних производа са 31 расхладном витрином, 12 пословних простора, те сопственим паркингом са 85 паркинг мјеста.

"Тренутно је попуњено 80 одсто капацитета пијаце. Имамо доста излагача из цијеле БиХ, а акценат нам је на домаћим производима како би помогли развој пољопривреде", рекао је Вучетић.

Инвеститор и власник Градске пијаце Стево Лонцо изјавио је да је у градњу објекта до сада уложено два и по милиона КМ, до 1. септемба планирано је да буде завршен и ресторански дио, док би до 15. октобра требало да буде готов и хотелски дио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана