Отворен спортско-рекреативни центар у Врбањцима

Срна
Foto: СРНА

КОТОР ВАРОШ - У мјесној заједници Врбањци у Котор Варошу свечано је отворен спортско-рекреативни центар чија је вриједност 100.000 КМ.

Објекат су отворили начелник општине Зденко Сакан, федерални министар за избјегла и расељена лица Един Рамић и генерални секретар Савеза општина турског свијета Фахри Солак. Средства за изградњу фудбалског, кошаркашког и дјечијег игралишта обезбиједили су Министарство за избјегла и расељена лица Федерације БиХ и Савез општина турског свијета у износу од 90.000 КМ, док је општина Котор Варош из буџета издвојила 10.000 КМ. Сакан је нагласио да је ово један од многих пројеката који је заједнички реализован у сарадњи са федералним министарством.

"Настојали смо да обезбиједимо додатне садржаје за младе, али и за све оне који се рекреативно баве спортом. Искрено се надам да ће овај спортски центар посјећивати млади и да ће бити од користи мјештанима Врбањаца", рекао је новинарима Сакан.

Рамић је истакао да је Котор Варош лијепа средина за живот и да ће овај пројекат подстаћи мјештане Врбањаца да се рекреативно баве спортом.

Генерални секретар Савеза општина турског свијета Фахри Солак изразио је задовољство што је први пут у Котор Варошу, те истакао да је увјерен да ће дјеца овог краја властиту будућност градити у миру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана