Отворен први вртић у Петрову

Срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА- У општини Петрово данас је отворена прва предшколска установа, у коју је уложено 178.000 КМ.

Објекат вртића који је дио добојске предшколске установе "Мајке Југовић" реновиран је средствима предсједника Републике Српске у износу од 150.000 КМ, док је Министарство просвјете и културе Српске обезбиједило 28.000 КМ за набавку дидактичког материјала, саопштено је из овог министарства.

Начелник Одјељења за предшколско васпитање и образовање Сњежана Кљајић истакла је значај организације програма предшколског васпитања и образовања у Петрову, посебно имајући у виду да у овој општини до сада није постојала предшколска установа.

"С обзиром на то да је један од стратешких циљева Министарства просвјете и културе дефинисан Стратегијом развоја образовања Републике Српске за период 2016-2021. године, повећање обухвата дјеце предшколским васпитањем и образовањем, те да је организација програма предшколског васпитања и образовања посебно значајна у малим и руралним срединама посебно је значајно регистровање дјелатности предшколског васпитања и образовања у Петрову", рекла је Кљајићева на отварању вртића у Петрову.

Како би била основана ова предшколска установа, потписан је споразум између општине Петрово и града Добоја којим је дефинисано да у саставу добојске Јавне предшколске установе "Мајке Југовић" буде основана и регистрована нова организациона јединица на подручју Петрова, истакнуто је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана