Отворен обновљени друштвени дом у Горњим Орловцима

Срна
Отворен обновљени друштвени дом у Горњим Орловцима

Приједор - Градоначелник Приједора Марко Павић свечано је данас предао на употребу објекат обновљеног друштвеног дома у Горњим Орловцима.

Он је том приликом новинарима изјавио да је овај дом обновљен у склопу дугорочног програма развоја града чији је значајан дио био пројекат обнове или изградње друштвених домова по мјесних заједницама.


"Ово је објекат који ће дугорочно користити младима, за фолклорна и спортска друштва, за рад мјесне заједнице и свега онога што се његује у мјесним заједницама", рекао је Павић.

Он је додао и да се у пракси показало да су друштвени домови, гдје год да су уређени одмах постали мјесто окупљања и друштвени живот је у тим мјестима постао активнији.

"Вриједност радова на уређењу овог објекта је 141.303 КМ, али је његова вриједност далеко већа ако се зна да ће се у њему окупљати млади, а биће од користи свим грађанима ове мјесне заједнице", рекао је Павић.

Он је потврдио да ће до краја идућег мјесеца на употребу бити предата још два обновљена друштвена дома у Ракелићима и Малом Паланчишту.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Орловци Перо Шпадић истакао је да је након више од 25 година ово велико насеље добило просторије за разне мјесне активности које су се у његовом недостатку одвијале по кућама и у угоститељским објектима.

"Напокон смо добили простор за окупљање младих активиста, фолклораша и чланова осталих мјесних удружења и тако употпунили простор у селу гдје се већ налазе подручна школа и црква", рекао је Шпадић.

Он је потврдио да у овом приградском насељу има око 300 домаћинства, односно
више од 1.000 становника и да са правом очекују од градске администрације да настави са уређењем овог, сада већ приградског дијела Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана