Отвoрен нови објекат Полицијске управе Градишка

Срна
Foto: В. Трипић

ГРАДИШКА - У Градишци је данас отворен нови објекат Полицијске управе у чију изградњу је Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске уложило 350.000 КМ.

Објекат су свечано отворили министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, директор Полиције Српске Синиша Кострешевић, градоначелник Градишке Зоран Аџић и начелник ове Полицијске управе Бојан Шкорић.

Прије отварања објекта, Лукач и Сњежана Шикуљак, кћерка погинулог припадника Полиције Републике Српске Милорада Шикуљка, открили су спомен-обиљежје за 15 припадника полиције са подручја Градишке и Српца погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

Свештеници Српске православне цркве након тога су освештали спомен-обиљежје и нове просторије Полицијске управе.

Свечаности су присуствовали и начелник општине Србац Млађен Драгосављевић, начелник Полицијске управе Бањалука Милош Бркић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих Милорад Којић, те посланици у Народној скупштини Српске из Градишке.

Након свечаног отварања нових просторија Полицијске управе, Лукач и Кострешевић обишао ће тактичко-технички збор МУП-а Српске на платоу испред Културног центра Градишка на којем су  приказани средства, опрема и наоружање полицијских службеника.

Тактичко-технички збор се организује у оквиру програма обиљежавања 4. априла - Дана полиције Републике Српске и 30 година МУП-а Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио данас, након отварања нове зграде Полицијске управе у Градишци, да је ова управа пресељењем у нове савременије просторије сигурно добила много боље услове и нови елан за обављање свих пословима заштите грађана. "Надам се да ћемо Градишку додатно отворити за све грађане који желе да овдје остану, да живе у миру и сигурности, а ова полицијска управа је гарант тога. Створили смо најбоље услове за рад полиције и очекујемо добре резултате и рад", рекао је Лукач новинарима.

Директор Полиције Српске Синиша Кострешевић рекао је да ће нови објекат Полицијске управе Градишка олакшати рад полицијских службеника и омогућити грађанима да на бржи и лакши начин дођу до својих докумената и остваре своја права.

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић истакао је да је ова управа у претходном периоду остваривала добре резултате и у потпуности одржала стање безбједности под контролом.

"Отварањем нових просторија, односно реновирањем новотвореног објекта проширујемо своје капацитете, што ће допринијети бољим уловима рада. Уређен је и бесплатан паркинг за грађане, уређен простор за издавање личних докумената, са шалтером поште и матичне службе Градске управе", додао је Шкорић.

Градоначелник Зоран Аџић захвалио је МУП-у и Влади Републике Српске што су раније донијели одлуку да се формира Полицијска управа Градишка, која је темељ сигурности свих грађана, а сада су створили и много боље услове за њихов рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана