Откривено спомен-обиљежје у општини Кнежево: Погинули борци из Борка у вјечном сјећању

Д. О.
Откривено спомен-обиљежје у општини Кнежево: Погинули борци из Борка у вјечном сјећању

Кнежево - У селу Борак у општини Кнежево јуче је освештано и откривено спомен-обиљежје за 21 погинулог борца у Одбрамбено-отаџбинском рату са овог подручја.

Шеф Кабинета министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Блашко Каурин рекао је да је 21 погинули борац ненадокнадив губитак за малу, али достојанствену мјесну заједницу као што је Борак, али и за Кнежево и Републику Српску.

- У име идеје за коју су се борили и жртвовали и у име потомака које су оставили, дужни смо чинити праве и праведне потезе зарад будућности Републике Српске и њеног народа - поручио је Каурин.

Он каже да потомци морају знати да жртве које су њихови очеви дали никада не смију бити заборављене.

Предсједник Општинске борачке организације Кнежево Ранко Вучић рекао је да је обавеза Борачке организације, али и српског народа, да не забораве оне који су дали животе за Републику Српску, као и очување светиња.

Он је навео да је међу погинулим борцима из села Борак и Горан Шодоловић, који је страдао са непуних 18 година и тако постао најмлађи погинули борац из Кнежева.

- Са подручја општине Кнежево погинуло је 275 бораца, а просјечна старост погинулих је 31 година. Из рата смо изашли са око 600 ратних инвалида - каже Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана