Освојен врх Хајдучка врата на планини чврсници

Срна
Освојен врх Хајдучка врата на планини чврсници

Соколац - Чланови Планинарског друштва "Гласинац" са Сокоца попели су се на врх Хајдучка врата који се налази на 2.000 метара надморске висине планине Чврснице.

Планинари су јучерашњи поход на стази дугачкој 20 километара остварили на позив пријатеља, планинара са Пала и из Источног Сарајева.


Секретар соколачког Планинарског друштва Вера Мијатовић рекла је Срни да је у походу учествовало око 50 планинара и да је план био освајање врха Велики вилинац /2.118 метара надморске висине/.

"Због кише и лоших временских услова излазак на ту коту нисмо успјели реализовати", рекла је Мијатовићева.

Млади планинар Стефан Бајагић одушевљен је тереном идеаланим за ходање са благим узбрдицама, уз смјену четинарске шуме, високог растиња и камених голети.

"На стази према врху Хајдучка врата наишли смо на два извора питке воде, дивно окружење, добар планинарски дом и прије свега пријатно проведен дан са драгим људима", рекао је Бајагић.

Он је додао да су са њим на једнодневни излет из Планинарског друштва "Гласинац" ишли и Ненад Радовић и Милан Боровчанин.

Они су Срни рекли да им је посебно драго што су освојили врх планине коју често посматрају са Великог Лупоглава, највишег врха Романије.

Након похода на коте Чврснице планинари су одмарали у Јабланици и посјетили национални споменик из Другог свјетског рата.

На једнодневном излету на Чврсницу учестовали су чланови Планинарских друштава "Јаворина" Пале, "Требевић" Источно Сарајево и "Гласинац" Соколац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана