Освијетљен тунел у Полицама на стази за бициклисте и пјешаке

СРНА
Foto: СРНА

ТРЕБИЊЕ - Некадашњи жељезнички тунел који спаја два највећа требињска насеља Полице и Горицу освијетљен је са 47 свјетиљки и у наредном периоду служиће искључиво као бициклистичко-пјешачка стаза.

Радови на изградњи бициклистичке стазе од Мокрих Долова до Бањеваца, који су привремено били заустављени због пандемије вируса корона, настављени су прије двадесетак дана, објављено је на сајту Градске управе Требиње.

Тунел су данас, тим поводом, посјетили градоначелник Мирко Ћурић, представници “Хидроелектране на Требишњици” на челу са извршним директором Илијом Таминџијом и предузећа “Радник” на челу са директором Данијелом Рашовићем.
Ћурић је истакао да је освијетљено око 370 метара тунела, те да је у току уређење његове подлоге.

“У наредним данима план је да се заврши уређење подлоге тунела, а затим и да се поново уреди некадашња траса пруге. Већ сутра имамо састанак на коме ће се договорити све активности на уређењу дионице будуће бициклистичке стазе до Бањеваца, а временом и до Јазине”, навео је Ћурић.

Он је рекао да су освјетљивање тунела заједнички финансирали град Требиње, Развојни програм УН (УНДП) и Агенција за међународни развој (УСАИД) са по 17.000 КМ, кроз пројекат “Виа Динарика”.

Предсједник Планинарског друштва “Вучји зуб” Игор Шкеро навео је да га је веома обрадовало што је освијетљен тунел, те да вјерује да ће цијела дионица ускоро бити бициклистичка стаза. “Све је више људи који возе бицикл или шетају.

Ово је идеална стаза за све њих”, рекао је Шкеро.

Радове су заједнички изводили радници “Хидроелектране на Требишњици” и “Радника”, који наводе да су поставили лед расвјету, која троши знатно мање електричне енергије од обичних сијалица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана