Освештано спомен-обиљежје у Обртићима код Рогатице: Враћамо дуг погинулима

С. Митровић
Освештано спомен-обиљежје у Обртићима код Рогатице: Враћамо дуг погинулима

РОГАТИЦА - Уз свету литургију и литију око локалне цркве, у присуству преживјелих бораца, ратних војних инвалида, чланова породица погинулих бораца и жртава рата те осталих грађана, освештано је Спомен-обиљежје у Обртићима код Рогатице које је подигнуто у знак сјећања на 24 погинула борца и осам жртава посљедњег Одбрамбено-отаџбинског рата. 

Освештање су обавили свештеници црквених општина Соколац и Рогатица. Овом светом чину присуствовали су начелници Рогатице и Сокоца Милорад Јагодић и Милован Цицко Бјелица. Спомен-обиљежје открили су бивиши истакнути борци Сочићке чете првог батаљона Рогатичке бригаде Радомир Марковић, Срето Соколовић и Зоран Јешић, а обављено је полагање вијенаца и цвијећа.

На славском ручку поручено је да овогодишња крсна слава у Обртићима није уобичајена, већ да је увеличана изградњом и освештањем спомен-обиљежја погинулим борцима овог краја. 

- Ово је јединствен светионик од Сокоца до Вишеграда и отуда је наша обавеза да се код њега и овог нашег светог храма што чешће окупљамо. Тиме враћамо и дуг погинулима - речено је тада. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана