Освештан дворац завјет Херцеговини

Р. Ми.
Освештан дворац завјет Херцеговини

Требиње - Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије освештао је у требињском насељу Дражин до новоизграђени "дворац" Родољуба Драшковића, власника пословног система "Свислајон".

Ово здање површине 2,5 хектара, инспирисано архитектуром средњовјековног дворца, посвећено је Великој Госпојини и српској краљици Јелени Анжујској, али, како је напоменуо Драшковић, и "свим мајкама Херцеговине".

Чин освештања почео је тачно у поноћ на празник Велике Госпојине, а сат раније дворац изнад Требишњице симболично је отворен ватрометом и паљењем свих свјетала на здању.

Казујући јеванђеоску причу о Захеју који је поклонио пола свог имања сиромасима, владика Григорије је рекао да и Драшковић "има исто такво пространо срце - да своје жели да подијели са другим људима".

- А дијели на разне начине, помажући, запошљавајући људе, дајући им да раде, да могу да живе и имају - рекао је владика Григорије.

Обраћајући се гостима на свечаности Родољуб Драшковић је рекао да се Херцеговини вратио "по завјету своје мајке, да живи са својим народом и да дијели његову судбину".

- Жеља ми је да овај народ данас боље живи него што је јуче, а сутра боље него што је данас. Све ћу од себе дати да буде тако - рекао је Драшковић.

Он је рекао да је дворац његов "завјет Херцеговини" и додао да су здање девет мјесеци градиле "искључиво херцеговачка памет и руке".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана