Остварење сна на врху Монблана

М. Л.
Остварење сна на врху Монблана

Бањалука - Застава "Електрокрајине" из Бањалуке завијорила се на Монблану, а за то је заслужан радник у дирекцији предузећа и члан бањалучког Планинарско-алпинистичког клуба "Самит" Ђорђе Сандаљ који је са осам планинара из РС и Србије освојио највиши врх Алпа и западне Европе.

Експедиција је сан остварила иако је имала пех да им се прије пута повриједи водич, због чега су били принуђени да у захтјеван поход до 4.810 метара надморске висине крену самостално. Сандаљ, који се пет година бави планинарењем и иза себе има освојен највиши врх Балкана, каже да је свесрдну подршку за успон на Алпе добио од породице и "Електрокрајине" која му је финансирала комплетан пут.

- Када смо се успели на Монблан, прорадиле су емоције. Кренули смо да се грлимо, неке дјевојке су и плакале од среће, а мој умор је потпуно нестао - прича Ђорђе, који је на врху Алпа развио заставу "Електрокрајине".

Каже да му је најтеже пала борба са самим собом, у којој се помјерају границе менталне снаге и издржљивости.

- Током успона бориш се са два човјека у себи. Један ти говори да одустанеш, да ти не треба то мучење, да је сувише хладно, а други те бодри да се не предаш и поручује да се шампион постаје управо побједом у најтежим условима. На крају је у мени надвладао човјек којег сам више "хранио" - истиче Ђорђе, чији је сљедећи циљ освајање највишег врха Европе - Елбруса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана