Оштра осуда убијања паса у Кнежеву

Срна
Оштра осуда убијања паса у Кнежеву

Бањалука - Предсједник Удружења за заштиту животиња "Кербер" из Бањалуке Горан Милојевић оштро је осудио чин убијања седам паса, чији су лешеви пронађени у мјесту Циганка, поред регионалног пута Кнежево-Травник.

Милојевић је рекао да су за овај случај знали још прије два-три дана и да је најжалосније што су лешеви бачени неколико километара од центра града, због чега је постојала и опасност од заразе.


"Нама су за ово дојавили људи из Кнежева, а касније се јавила и власница хаскија који је убијен заједно са осталим псима. Управо је она ово пријавила полицији", изјавио је Срни Милојевић.

Уз податак да Кнежево нема прихватилиште за псе луталице, Милојевић је навео да се убијања паса стално догађају у Српској, наводећи да је прије пар година у Гламочу отровано тридесетак паса.

"Проблем је што сви знамо да је то неки прећутни ждоговорж општинских власти и ловаца у вези са проблемом напуштених паса. Неке општине добијају новац за рјешавање проблема паса луталица, али нису отвориле прихватилиште, па када се накоте, рјешавају то на овај начин, иако се ради о кривичном дјелу", каже Милојевић.

Он је додао да је Удружење "Кербер" објавило на својој "Фејсбук" страници слике на којима се виде убијени пси.

Центар јавне безбједности Бањалука саопштио је данас да полиција трага за непознатим лицима која су починила кривично дјело мучење и убијање животиња.

Полицијској станици Кнежево ово кривично дјело пријављено је јуче у 16.20 часова, након чега је обављен увиђај, а о свему је обавијештено бањалучко Окружно јавно тужилаштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана