Оспособљене радионице за браваре, вариоце и електричаре

Срна
Оспособљене радионице за браваре, вариоце и електричаре

БРОД - У Средњој школи „Никола Тесла" Брод оспособљене су радионице за браваре, вариоце и електричаре, што ће унаприједити извођење практичне наставе у овој установи.

Директор школе Драгица Ивановић рекла је да се простор школских радионица уређује већ дуже вријеме, па сада ученици на располагању имају радионице за браваре, вариоце и електричаре.

„Школске радионице су само дијелом биле оспособљене за практичну наставу, па смо се упустили у процес уређења простора и набавку потребног алата. Већи дио посла је завршен, остали су још неки мањи радови попут уређења зидова и пода како би радионице коначно добиле адекватан изглед и намјену", рекла је Ивановићева.

На службеној страници локалне заједнице објављено је да, упоредо са уређењем овог простора, текла је и набавка ЦНЦ машине, и да је алат и материјал потребан за обављање практичне наставе набављен из властитих средстава школе, као и средстава обезбијеђених кроз разне пројекте и донације.

Професор електро-групе предмета и практичне наставе електричарима Миро Жарић нагласио је да Управа школе велику пажњу посвећује стицању практичног знања ђака.

 „Управо из тог разлога кренуло се у обнову комплетног радионичког простора, који је након рата био само дјелимично обновљен и није пружао најбоље услове рада професорима и ученицима, који у радионицама бораве свакодневно", рекао је Жарић. Жарић је навео да су у школи искористили расположиви простор, који је до сада кориштен за одлагање непотребних ствари, и са ученицима је покренуто уређење простора.

„У међувремену, школа је санирала кров, па су стечени услови да се овај простор опреми. Санирани су и санитарни чворови и оспособљено гријање у радионицама", нагласио је Жарић.

Ученици ове школе практичним радом уз помоћ помоћних радника школе и чланова савјета ученика учествују и у уређењу школског дворишта, како би допринијели љепшем изгледу Брода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана