Основци из Гацка се повређивали због изазова "Крвава марка" на "Тик-току"

Милијана Латиновић
Foto: arhiva

ГАЦКО - Више ученика из Основне школе "Свети Сава" у Гацку повриједило се покушавајући да копирају изазов "Крвава марка" са друштвене мреже "Тик –ток", због чега је засједао Мултисекторски тим те школе.

Потврдио је то за "Глас Српске" директор школе Никола Милинковић, нагласивши да је наставник у једном одјељењу шестог разреда прво примјетио повреде на прстима код једног ученика, а потом код још неколико њих.

- У складу са протоколом о поступању у тим ситуацијама, наставник је о свему обавијестио педагога и психолога, а они су потом разговарали са том дјецом, а затим и са ученицима у другим одјељењима. Утврђено је да су сви они покушали да учествују у том неком изазову "Крвава марка" који су видјели на друштвеној мрежи "Тик - Ток", самоповрјеђујући  се марком – рекао је Милинковић.

Додао је да су одмах обавијестили одјељенске старјешине и родитеље, те  да нису излазили у јавност с овим информацијама док нису сазвали Мултисекторски тим кога осим чланова из школе чине и чланови из Центра за социјални рад, Полицијске станице и Дома здравља.

- Одржали смо састанак и одлучили да изађемо у јавност јер ни ми у школи нисмо свемогући. Апелујем на родитеље да поведу рачуна шта дјеца раде и шта гледају на интернету. Нисмо ми у школи свемогући али морамо да указујемо и на добро и лоше. Због свих ових појава у школи стиче се утисак колико нам је породица у кризи – поручио је Милинковић.

Савјет родитеља ОШ "Свети Сава" Гацко апелује:  Контролисати дјецу на интернету

Дјеца основношколског узраста су радознала и наивна и желе све да виде и пробају, не схватајући да тако могу довести себе у опасност због чега је неопходно водити рачуна колико времена проводе на интернету и какав садржај гледају.

Рекла је то за "Глас Српске" предсједница Савјета родитеља у ОШ "Свети Сава у Гацку Милена Ковачевић нагласивши да је најважније да су сва дјеца која су учествовала у изазову "Крвава марка" добро.

- С обзиром на то да сам и родитељ и просвјетни радник, видим да већина дјеце има профиле на друштвеним мрежама, привлачи их то а родитељи то углавном неконтролишу. На сједницама Савјета апелујемо на родитеље да пазе шта дјеца гледају на интернету јер они су у том узрасту када их све занима, наивни су и све желе да пробају - рекла је Ковачевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана