Основана Горска служба спасавања у Српцу: Помоћ у кризним ситуацијама

Д. Ј.
Основана Горска служба спасавања у Српцу: Помоћ у кризним ситуацијама

СРБАЦ - Горска служба спасавања Србац у наредном периоду биће ангажована у било којој кризној ситуацији на подручју општине, попут спасавања на планинама и води, одбрани од поплава, тражењу несталих и слично.

Ово је изјавио Љубо Шушчевић, начелник Горске службе спасавања Србац чија оснивачка скупштина је одржана ових дана у згради Ватрогасног дома.

Горску службу чиниће пет чланова, међу којима је Шушчевић, који је недавно учествовао у извлачењу повријеђених и несталих након катастрофалног земљотреса у Турској и за сада је једини регистровани спасилац.

- Сада слиједи регистрација у суду након чега ће и званично почети дјеловати наша станица у Српцу, која ће дјеловати под окриљем Горске службе спасавања Републике Српске. За сада једини имам могућност дјеловања у елементарним непогодама било које врсте, док остали чланови горске службе имају лиценце за спасавање на води и сада слиједе њихове додатне обуке - рекао је Шушчевић.

За сада располажу с дијелом потребне опреме коју ће морати комплетирати како би били у потпуности спремни за спасавање унесрећених.

- Најважније од свега јесте то да добијемо финансијску подршку за рад и у том погледу смо већ добили најаве од стране општине Србац да ће нас подржати средствима из буџета, а очекујемо подршку и других институција - рекао је Шушчевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана