Основац повријеђен у тучи седам вршњака у Бијељини

С. А.
Основац повријеђен у тучи седам вршњака у Бијељини

Бијељина - Ученик Основне школе "Свети Сава", чији идентитет није саопштен, повријеђен је у тучи седам ђака у дворишту Основне школе "Вук Караџић" у Бијељини.

Инцидент се догодио у понедјељак око 17.30 часова, у вријеме малог одмора, између петог и шестог часа у другој смјени.

Према незваничним информацијама, повријеђени ученик задобио је лакше повреде у виду огреботина и више удараца у предјелу лица и леђа.

Директор ОШ "Вук Караџић" Предраг Рачановић потврдио је јуче да су три ученика из ОШ "Свети Сава" дошла, из само њима знаних разлога, у њихову школу и да су су током преласка ђака из кабинета у други кабинет код улазних врата школе напала четири ученика деветог разреда.

- Један од ученика ОШ "Свети Сава" пришао је групици наших ђака и једног од њих ударио, након чега је избила туча. Током обрачуна дјечак који је дошао у нашу школу задобио је три ударца песницом, док су остали прошли без повреда - казао је Рачановић.

Додао је да су на мјесто сукоба убрзо стигли дежурни наставници и ситуација се примирила. Према његовим ријечима у овој школи раније се нису се дешавали слични напади.

Овај случај пријављен је бијељинској полицији и Центру за социјални рад.

- Инцидент је пријављен у 18.45 часова. Полиција је након увиђаја о овом случају обавијестила Окружно тужилаштво у Бијељини, гдје је дежурни тужилац наредио да се предузму све мјере и радње с циљем расвјетљавања овог случаја - казали су у Центру јавне безбједности Бијељина.

Како сазнајемо, у овом случају утврђено је да нема елемената кривичног дјела и да породица оштећеног неће тражити кривично гоњење малољетника. Упркос нашим напорима јуче нисмо успјели да добијемо одговор у Центру за социјални рад у Бијељини које су мјере предузете поводом овог случаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана