Осмомартовска еуфорија пуни касу угоститеља

Данијела Бајић
Осмомартовска еуфорија пуни касу угоститеља

БАЊАЛУКА - Осмомартовска еуфорија увелико је завладала у тржним центрима, цвјећарама, парфимеријама, а празнично расположење је посебно примјетно у угоститељским објектима широм Српске чији телефони су данима усијани од позива гостију који желе да резервишу мјесто за прославу Међународног дана жена.

Угоститељи, који су за прославу Дана жена припремили богат програм, истичу да је интересовање велико те да им телефони звоне још од половине фебруара.

У бањалучком ресторану “Стара Ада” истичу да су попуњена готово сва мјеста за прославу 8. марта, који ће се ове године славити четири дана, односно до 11. марта.

- У посљедњих 15 дана гости су почели да резервишу своје мјесто за прославу. Ове године смо одлучили да наше госте све четири дана забављају локални бендови, а цијена резервације је 42 марке у склопу које гости имају вечеру - казали су у овом ресторану.

Занимљиву понуду за прославу Дана жена припремили су и дервентски угоститељи, гдје славље поводом Дана жена почиње већ сутра.

У ресторану “Грал”, гдје ће госте забављати њима већ познати тамбураши, кажу да се тражи мјесто више током викенда и у сриједу, када ове године пада 8. марта.

- С обзиром на то да је Међународни дан жена ове године радни, програм за прославу смо припремили и током викенда, а влада огромно интересовање. Улаз је слободан - казали су у овом угоститељском објекту у Дервенти.

Пуне руке посла имаће и угоститељи у Козарској Дубици, гдје ће се такође овим поводом славити данима.

У угоститељском објекту “Стари багрем” кажу да је интересовање за прославу 8. марта велико те да су све резервације поводом тог празника скоро попуњене.

- Улаз је слободан, али због великог интересовања, резервације су биле обавезне. Цијене хране и пића се тих дана неће мијењати у односу на остале дане - казали су у овом дубичком локалу.

Гости масовно зову да резервишу мјеста и у требињским и бијељинским локалима, гдје угоститељи приводе крају посљедње припреме.

- Телефони нон-стоп звоне, али резервације за прославу Дана жена примамо тек од понедјељка. Госте ће забављати наши музичари Косана и Ђоле - казали су у ресторану “Либертас” у Бијељини.

Бањалучанка Милица Гајић каже да се ужељела музике и провода, због чега ће ове године 8. март славити два дана.

- Међународни дан жена је идеална прилика да се мало опустим, јер иза мене је један тежак период. Због тога ћу ове године, осим са колегама из фирме, овај дан прославити и са другарицама - казала је Гајићева.

Путовање

Криза и разорни земљотрес у Турској нису спријечили припаднице љепшег пола да и ове године негдје отпутују и тако обиљеже Дан жена. Ове, као и претходних година, најпопуларније дестинације су Беч, Будимпешта и Истанбул, док припаднице њежнијег пола радо бирају и Нови Сад, Дубровник и Златибор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана