Ослобађање злочинаца ругање побијеној дјеци и женама у селу Кукавице код Рогатице

С. М.
Ослобађање злочинаца ругање побијеној дјеци и женама у селу Кукавице код Рогатице

Рогатица - У рогатичком селу Кукавице јуче је служен помен за 26 убијених мјештана које су у избјегличкој колони из Горажда из засједе у овом селу 27. августа 1992. побили припадници Армије РБиХ.

Окупљени потомци и родбина страдалих подсјетили су на разочаравајућу пресуду којом је Суд БиХ ослободио одговорности Мухамеда Шишића, Азиза Шушу и Тарика Шишића. Они су, према мишљењу Суда, "били у заблуди" мислећи да се ради о колони Војске РС иако је у њој било више од 1.500 цивила, и сви су били у цивилним возилима или су пјешачили. Вељку Ласици, који је у нападу остао без ноге, рањена је кћерка и још три члана породице. Тада је убијен и мали Милан Ђуровић који је имао само три мјесеца.

- Убијени су на овом асфалту лежали више од 30 дана, а нисмо их смјели сахранити. Саградили смо им споменик, али смо почетком марта ове године доживјели разочарење, јер је Суд БиХ ослободио злочинце - казао је Ласица.

Ранко Иконић је возио аутобус у којем је било више од 120 углавном жена и дјеце. У нападу их је већина убијена, а Иконић је тешко рањен у обје ноге, али је ипак успио да изрешетан аутобус на фелгама довезе до Рогатице.

-  Ослобађањем злочинаца Суд још једном сахрањује жртве. Штавише, злочинци су око нас, гледају овај наш скуп и смију се - казао је Иконић.

Срамота је, рекао је предсједник Предсједништва Општинске борачке организације Томо Вуковић, то што се они који су побили недужне Гораждане називају херојима.

- Снимили су чак и филм и наше жртве приказали као њихове  - рекао је Вуковић.

  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана