Осипа се фочански НДП: Крсмановићу леђа окренули најближи сарадници

Радмила Ђевић, Ведрана Кулага
Осипа се фочански НДП: Крсмановићу леђа окренули најближи сарадници

Фоча - Предсједнику фочанског НДП-а Здравку Крсмановићу леђа су окренули дојучерашњи најближи сарадници, а због све већег незадовољства које тиња међу члановима странке, све је извјесније њено осипање.

Чланску карту НДП-а недавно су вратили и бивши шеф Изборног штаба ове партије Момчило Станушић, као и Сребренко Кунарац, за којег се говорило да је Крсмановићева десна рука и његов човјек од повјерења.

Обојица "одбјеглих" НДП-оваца однедавно дјелују као независни одборници, с тим што је Кунарац од јуче пришао ДНС-у, док ће Станушић убудуће заступати интересе Успјешне Српске, која је основана у Фочи.

Кунарац, који је одборнички мандат освојио на листи НДП "Здравко Крсмановић", тврди да је за овај потез добио подршку више од половине чланова фочанског НДП-а који ће, како је навео, ускоро прећи у ДНС.

Као основни разлог његовог размимоилажења са НДП-ом навео је начин дјеловања у Скупштини општине Фоча, јер сматра да се странка морала много активније укључити у разговоре о формирању скупштинске већине.

- Као одборник који је на тој листи добио највећи број гласова, вјеровао сам да ће се више уважавати моје мишљење о томе како би странка требало да дјелује у локалном парламенту, али се то, нажалост, није десило. У фочанском ДНС-у сам препознао људе који држе до дате ријечи и којима је искрено стало да Фоча буде љепше мјесто за живот - рекао је Кунарац.

Он је напоменуо да је, као предузетник, велику подршку бирача, прије свега, добио на основу остварених резултата и да се и кандидовао да би на основу предузетничког искуства покушао да допринесе развоју локалне заједнице. Истакао је да обављање одборничке дужности не види у критиковању сваког потеза власти.

- Сматрам да ћу већи допринос дати ако се активно укључим у процес креирања одлука од којих зависи будућност ове општине. Ми смо мала средина и требало би да сви заједно радимо на побољшавању услова живота како бисмо смањили одлазак младих са ових простора - рекао је Кунарац.

Крсмановић је јуче казао да не вриједи коментарисати потезе оних који су мандате освојили у једној странци, а касније јој окренули леђа и почели да, како је казао, глуме политичаре.

- Те ликове не бих да коментаришем. Избора је било и биће, а народ нека одлучи. "Папке" не могу да коментаришем јер је добијао гласове на моје име, а онда послије тога сада глуми неког политичара - рекао је Крсмановић.

НДП је, каже, најјача опозициона партија у Фочи и додаје да је локални клуб одборника стабилан.

Клуб одборника ДНС-а у СО Фоча од сада ће имати четири одборника. У овој странци истичу да биљеже раст чланства и да постоји интересовање и других одборника за приступање у њихове редове. С друге стране, Клуб одборника НДП-а са пет спао је на три одборника.

Ојачан ДНС

Предсједник Општинског одбора и Клуба одборника ДНС-а Споменко Стојановић истакао је да је Сребренко Кунарац угледан млади привредник, који је значајно ојачао странку.

- Ми смо и прије локалних избора разговарали и Кунарац је исказивао симпатије према ДНС-у, а стицајем неких околности нашао се на листи НДП-а на којој је освојио одборнички мандат. За седам мјесеци заједничког рада у Скупштини општине схватио је на који начин ради ДНС и да нам је општи интерес много важнији од страначких и интереса појединаца - рекао је Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана