ОШ “Свети Сава” из Рогатице о пројекту “Школе 2.0”: “Бићемо у прилици показати сав свој рад и труд”

M:tel
ОШ “Свети Сава” из Рогатице о пројекту “Школе 2.0”: “Бићемо у прилици показати сав свој рад и труд”

Основна школа “Свети Сава” из Рогатице још је једна бх. образовна установа у низу која се радо одазвала позиву за учешће у пројекту “Школе 2.0” компаније m:tel.

Подсјетимо, ријеч је о великом друштвено одговорном пројекту, којим м:тел основним школама широм БиХ помаже да израде званични школски сајт. Ову интернет презентацију школе коју похађају, израђују сами ученици са својим наставницима као менторима, а улога m:tel-а је да обезбиједи менторску подршку.

Руководство ОШ “Свети Сава” показало је да и те како има слуха када су у питању нове технологије и њихова имплементација у већ постојећи систем образовања.

“Улога и важност информационих и комуникационих технологија у савременом друштву је несумњиво једна од најбитнијих карактеристика данашњег свијета. Креирањем њеб сајта, о нашој школи ће се осим као једној од основних школа у БиХ, знати нешто више и важније, посебно из живота наших ђака, наставника и стручних сарадника. Како да сарађујемо са другим школама и размјењујемо искуства ако нисмо видљиви на интернету?”, пита се Томислав Павловић директор ове школе.

Сматра да ће путем интернет сајта сви заинтересовани сасвим једноставно моћи да прочитају и сазнају из прве руке све што их интересује о школи “Свети Сава”.

“Сматрамо да ће креирање web сајта школе утицати на мотивацију ученика. Родитељима ће бити омогућено активније укључивање у живот и рад школе. На овај начин бићемо доступни родитељима, бившим, садашњим и будућим ђацима, колегама из основних школа других градова, и то са разних дестинација широм земаљске кугле”, каже Павловић и додаје да би сајт школе пружио један нов вид комуникације између наставника, ученика и родитеља.

Истиче и да ће школа тако постати дио једне шире породице и коначно ће основне школе добити једно заједничко мјесто за размјену искустава, пројеката, планова и тако даље.

“Желимо да будемо дио једног заједничког представљања, јер то онда носи и поруку озбиљности, компактности и јединствености циљева основног образовања РС и БиХ. Желимо да постанемо школа која константно унапређује наставни процес примјеном нових наставних метода и савремене информационо-комуникационе технологије у циљу побољшања квалитета рада”, наглашава Павловић.

Визија и мисија ове школе јесте да постане отворена, интерактивна, иновативна и опремљена школа, окренута позитивним трендовима, школа у коју ђаци радо долазе, гдје се осјећају задовољни и наставници и родитељи.

“Школа ће бити у прилици показати сав свој рад и труд, не само у нашој заједници него и много шире. Школа би тиме добила и једну нову улогу у васпитању и образовању”, закључује Павловић.

Као и свим осталим пријављеним школама, м:тел је и школи “Свети Сава” поклонио бесплатан домен и хостинг, а све остале информације у вези са пројектом “Школе 2.0” можете пронаћи на званичном сајту osnovneskole.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана