Орловачи пехар Села веселог

С. Та.
Орловачи пехар Села веселог

Приједор - Екипа Орловаче побједник је финалне културно-забавне манифестације "Село весело 2016" , која је у оквиру приједорског "Културног љета" одржана у Ракелићима.

Бројни посјетиоци пратили су надметања у традиционалним и атрактивним дисциплинама, те у пољопривредном квизу. Друго мјесто заузела је екипа Миске Главе, а треће Ракелићи, док је четврта била екипа Брезичана. Побједнички пехар и признања екипама је уручио замјеник градоначелника Миленко Ђаковић који је рекао да је циљ ове манифестације, оживљавање и унапређење друштвеног живота у селима.

У културно-умјетничком програму наступили су КУД "Саничани", фолклорна секција "Орловача", мажореткиња Александра Кутлача. Публика је аплаузом наградила и пјесникињу Радојку Алексић Нешић, фрулаша Бранка Билбију, изворне групе, народне умјетнике и вокалне солисте.

Караван "Село весело" окупио је на стотине мјештана из 16 села, што га чини најмасовнијом манифестацијом у оквиру "Културног љета", које је почело прије три мјесеца, а трајаће до 26. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана