Орион са пријатељима расплесао Пале

Срна
Орион са пријатељима расплесао Пале

Пале - У спортској дворани "Пеки" на Палама овог викенда одржава се Првенство БиХ у модерним плесовима које је, у организацији локалног плесног студија "Орион" и Савеза модерних плесова БиХ, окупило око 800 такмичара из 24 плесна клуба из БиХ.

Предсједник Савеза модерних плесова БиХ и главни судија Велибор Срдић рекао је новинарима да ово такмичење представља квалификационо такмичење за европско и свјетско првенство 2017. године.


Према његовим ријечима, такмичење се одржава два дана због великог броја учесника.

"Први дан смо одржали такмичење у стрит-плесовима, који су изузетно популарни. То је нешто што млади сваки дан гледају, то је дио хип-хоп културе, дио диско-културе, дакле, све оно што се емитује на музичким тв каналима, то је стил живота. Једноставно све то је овдје", изјавио је Срдић.

Данас, другог дана такмичења, посјетиоци ће моћи да уживају у извођењу дисциплина које припадају сценским умјетницима.

"То су дисциплине које су базиране на техници балета. Модеран балет, шоу-денс, џез-денс, савремени плес, а и имамо и најмлађе категорије које називамо мини-кидс", навео је Срдић.

Срдић је нагласио да је ово други пут да се првенство одржава на Палама у организацији плесног студија "Орион", као и да су сви учесници презадовољни условима.

"Били смо већ једном и презадовољни смо. Сагласили смо се да жОрионж може бити организатор првенства на нивоу БиХ", додао је Срдић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана