Оптужбама чувају Дончића у фотељи

С. Ш.
Оптужбама чувају Дончића у фотељи

Бањалука - Смијењени предсједник Скупштине општине Градишка Радислав Дончић рекао је јуче да ће предати дужност новоизабраном предсједнику Урошу Граховцу само под условом да буде испоштована законска процедура.

- Не вјерујем у судије у Градишци, јер сматрам да су под огромним притиском - истакао је Дончић.

Градишка је мјесецима у политичкој кризи након што је дошло до промјене скупштинске већине, која је, између осталих, смијенила и руководство парламента, али њихови насљедници још нису преузели дужност, иако су то наложила два суда. Адвокат општине Градишка Синиша Ђорђевић истакао је да је уложена жалба на рјешење Основног суда у Градишци којим је наложено смијењеним руководиоцима да предају дужност. Он је изнио низ замјерки на рад судија и Министарства локалне управе и самоуправе РС тврдећи да закони нису примијењени како треба.

Посланици странака окупљених у Савезу за промјене у Народној скупштини РС и Парламенту БиХ из Градишке и одборници у локалном парламенту оптужили су извршну власт РС да врши притисак на судије. Посланик ПДП-а Милан Шврака рекао је да притисак на суд у Градишци врши помоћник министра правде РС Слободан Зец.

У Влади РС су истакли да никада нису утицали на рад правосуђа и да је иступање оних који их оптужују класичан примјер притиска на суд пред доношење одлуке о жалби.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана