Општинско руководство Билеће за отпуштање, опозиција за поништење плана систематизације

Срна
Општинско руководство Билеће за отпуштање, опозиција за поништење плана систематизације

БИЛЕЋА - Руководство општине Билећа најавило је данас наставак процедура за отпуштање вишка радника, док представници опозиције траже да буде поништен нацрт систематизације за рјешавање питања прекобројних радника.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је да се систематизација мора спровести и смањити број радника, јер локална управа не може функционисати са постојећим бројем.

Он је подсјетио да се за плате издваја око 60 одсто буџета, што је неодрживо и план је да се за 80 смањи број запослених, наводећи да су запослени посљедњу плату примили за март.

Вујовић је у паузи скупштинског засједања рекао новинарима да ће чим добију новац за отпремнине из општине отићи 30 људи који су потписали да желе добровољни одлазак, а да ће за остале бити рок од три мјесеца за проглашење технолошког вишка.

Одборник СНСД-а Мирослав Суџум каже да нико не пориче да у општини има вишак радника, алисматра да систематизација није урађена у складу са законом и да је треба поништити, наводећи да су данас на сједници Скупштине општине тражили од општинског руководства информацију о томе по коме правилнику је донесен нацрт.

Одборник Српске радикалне странке Дражен Дунђер рекао је да се Билећа постепено могла извући из кризе, природним одливом радника у пензију, а да се у међувремену не примају нови.

Одборници Скупштине општине Билећа разматраће 12 тачака дневног реда, између осталог, извјештај о извршењу буџета општине за прву половину ове године, као и информацију о спроведеној финансијској ревизији општине за прошлу годину.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана