Општинска управа Србац расписала позив: За манифестације 20.000 марака

Д. Ј.
Општинска управа Србац расписала позив: За манифестације 20.000 марака

СРБАЦ - Општинска управа Србац и ове године финансираће пројекте културних и спортских манифестација за шта ће из општинског буџета бити издвојено 20.000 КМ.

Начелник општине Млађан Драгосављевић је истакао да заинтересоване организације и појединци могу да се пријаве до 23. фебруара.

Право учешћа имају јавне установе културе чији је оснивач Општинска управа, културна и умјетничка удружења, спортске организације и јавна предузећа која својим дјеловањем доприносе развоју културе и спорта.

- Омогућено је да се пријаве и предшколске установе, основне и средње школе, као и удружења регистрована ван територије општине Србац а чији ће се програми и пројекти дијелом или у цјелини реализовати у Српцу. Позив је такође отворен за вјерске организације као и физичка лица која се баве културним стваралаштвом и спортом - додао је Драгосављевић.

Према његовим ријечима, јавним позивом нису обухваћене манифестације Центра за културу и спорт и Туристичке организације које ће се финансирати из редовних грантовских средстава и за које ће бити издвојено додатних 25.000 КМ.

- Прошле године, због пандемије вируса корона, није организован велики број манифестација које су прошле на јавном позиву, а оне ријетке одржане су уз ограничен број учесника и публике. Надамо се да ће ове године епидемиолошка ситуација бити повољнија  - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана