Општини Модрича потврђен сертификат ISO 9001/2008

Срна
Општини Модрича потврђен сертификат ISO 9001/2008

Модрича - Општинској администрацији Модриче биће потврђен сертификат ISO 9001/2008, који јој је додијељен 2010. године.Представник сертификацијске куће "Биро Веритас" из Лондона Халил Гутошић рекао је данас новинарима у Модричи да је након дводневне контроле, проведене с циљем друге ресертификације, утврђена усаглашеност уведеног и примјењиваног система квалитета менаџмента ISO 9001/2008 у свим општинским одјељењима, службама и кабинету начелника.

"Методом случајног узорка утврдио сам поштивање прописа и процедура у раду са грађанима свих организационих јединица Скупштине општине и кабинета начелника", рекао је Гутошић и нагласио да ће сертификацијској кући предложити да Модричи други пут буде потврђен сертификат ISO 9001/2008.

Он је нагласио да је битно да систем функционише, као и да је позитивно изненађен високим оцјенама, изнад 4,80 од максималних пет, анкетираних грађана о раду локлане администрације и квалитету пружених услуга грађанима.

Гутошић је нагласио да је задовољан побољшањем рада администрације Модриче у односу на претходну ресертификацију из 2013. године.

Општински координатор за увођење и примјену ISO стандарда Ружица Карамановић рекла је да су провјере функционисања система квалитета извршене у свим одјељењима општинске администрације и Скупштини општине.

"Локална управа ће брзо примијенити препоруке о побољшању рада административне службе које је дао представник жБиро Веритасаж и отклонити недостатке који нису битно утицали на квалитет услуга, навела је Карамановићева.

Она је најавила почетак припрема за добијање нових стандарда ISO 9001/2015.

Карамановићева и Гутошић представили су резултате контроле начелнику општине Младену Крекићу и члановима кабинета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана