Општине Источни Дрвар и Оштра Лука не маре за препоруке ревизора

Д. К.
Општине Источни Дрвар и Оштра Лука не маре за препоруке ревизора

Бањалука - Да поједине општине у Српској не маре за препоруке Главне службе за ревизију јавног сектора РС, најбољи примјер је Источни Дрвар који није успио да заврши ниједан од датих задатака, док је Оштра Лука само половично то урадила.

Под лупом ревизора прије двије године били су финансијски извјештаји Источног Дрвара за 2012. годину који су тада добили мишљење са резервом и укупно 17 препорука, од којих до данас ниједна није спроведена.

- Међу нереализованим препорукама које су наложене Скупштини општине јесте да донесе планове и програме коришћења новца оствареног по основу накнада. Начелник није испоштовао препоруку да попис имовине и обавеза организују у складу са постојећим правилником - наведено је у извјештају о статусу датих препорука приликом ревизије финансијских извјештаја те општине за 2012. годину које су ревизори оцијенили негативно.

Начелник Источног Дрвара Милка Иванковић каже да је она на челу те општине тек од фебруара ове године и да је за тај  финансијски извјештај сазнала тек у септембру.

- Општина не смије да трпи било какве политичке смјене и било чији нерад. Ипак, настојаћу да отклоним све грешке и без упозорења ревизора - рекла је Иванковићева и додала да ће о овом проблему разговарати већ на идућој сједници СО.

Нешто боља ситуација је у Оштрој Луци. Ова општина је 2013. године за финансијске извјештаје добила негативно мишљење ревизије и 17 препорука које мора реализовати. Међутим, само пет је дјелимично спроведено, а једна није уопште реализована. У Оштрој Луци јуче нисмо успјели да добијемо коментар о овом ревизорском извјештају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана