Општинари у Српцу добили плату

А. Ј.
Општинари у Српцу добили плату

Србац - Радници општинске управе у Српцу добили су октобарску плату након вишемјесечне агоније проузроковане блокадом општинског рачуна због дуга за доприносе.

Општински службеници су претходну плату добили у првој половини новембра и ово је први пут у посљедњих десетак година да им је каснила исплата чак три плате. Исплата је омогућена захваљујући деблокади рачуна која је услиједила након што је Пореска управа РС наплатила нешто више од 400.000 марака за неплаћене доприносе за раднике. Радници општинске управе су прије блокаде добијали око 70 КМ мјесечно за топли оброк, али је још неизвјесно када ће ти заостаци бити исплаћени.

Плати се још не надају у јавним предузећима и установама, јер нема довољно новца, па тако радници Радио Српца са забринутошћу чекају шест, а Центра за културу и спорт чак 11 плата. Начелник Српца Драго Ћирић обећао је да ће обавезе према буџетским корисницима ријешити у што краћем року и најављује да би општинским службеницима до краја јануара могла бити исплаћена и новембарска плата.

Његове намјере би могле спријечити једино нове блокаде, јер су остала велика дуговања за неплаћене доприносе радника вртића "Наша радост", Агенције за развој малих и средњих предузећа "Апис", Центра за културу и спорт, Радио Српца и других јавних предузећа и установа који се финансирају из буџета општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана