Општина Теслић и Фондација "Мозаик" потписали четворогодишњи меморандум

Срна
Foto: Срна

ТЕСЛИЋ- Представници општине Теслић и Фондације "Мозаик" потписали су данас четворогодишњи меморандум о сарадњи којим је дефинисана подршка од 97.600 КМ за пројекте младих и њихове микробизнисе.

Меморандумом је предвиђено да ће у наредне четири године средствима општине и Фонда бити подржана 32 пројекта и осам микробизниса. Та подршка биће реализована посредством Омладинске банке, саопштено је из Општинске управе.

Начелник општине Милан Миличевић рекао је да су до сада реализовани пројекти побољшали услове за живот, рад и дружење, као и да су захваљујући микробизнисима отворена нова радна мјеста.

Директор програма Омладинска банка Фондације "Мозаик" Жељко Пауковић рекла је да је Фондација кроз сарадњу са 52 општине и града у БиХ ове године подржала 600 пројеката укупне вриједности веће од 1.300.000 КМ, који ће ангажовати око 12.000 младих волонтера.

Весна Петковић, која је ове године регистровала своје пољопривредно породично газдинство за узгој коза и производњу производа од козијег млијека, добила је додатни грант од 3.000 КМ за раст и развој микро бизниса.

"У претходном периоду набавили смо музилицу за козе, што нам је од великог значаја јер смо замијенили ручну мужу са машинском, а кроз овај нови пројекат смо планирали да проширимо нашу мини сирану, те да набавимо опрему за њу. Све то смо одрадили средствима Омладинске банке", рекла је Петковићева.

Начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Славен Јелић задовољан је што су видљиви резултати пројеката који су подржани од Омладинске банке Теслић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана