Општина Србац суфинансира повећане трошкове рада вртића

Д. Ј.
Општина Србац суфинансира повећане трошкове рада вртића

СРБАЦ - Трошкови рада србачког вртића “Наша радост” биће повећани у наредној години, али родитељи полазника ове предшколске установе то неће осјетити јер ће цијена коју плаћају остати иста.

Ово је изјавио начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац Марко Михољчић, који је рекао да је управни одбор вртића разматрао финансијско пословање за идућу годину и утврдио да је неминовно да дође до повећања економске цијене услуга у вртићу на износ од 382 КМ по дјетету.

- Тај износ је прошле године био 285 КМ, али је у међувремену дошло до повећања расхода за лична примања запослених, коришћење робе и услуга и осталих трошкова пословања - рекао је Михољчић.

Он подсјећа да родитељ са једним дјететом плаћа 120 КМ, са два 100 КМ по дјетету, са три 80 КМ по дјетету, самохране мајке 80 КМ и слично.

- Из овога је видљиво да општина Србац суфинансира цијену вртића у просјеку око 70 одсто. Тако ће остати и у наредном периоду, јер није планирано да дође до повећања цијене - рекао је Михољчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана