Општина Србац расписала јавни позив: За подстицаје у пољопривреди 120.000

Д. Ј.
Општина Србац расписала јавни позив: За подстицаје у пољопривреди 120.000

СРБАЦ - Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић расписао је јавни позив за додјелу новчаних подстицаја у пољопривреди, за шта ће из општинског буџета бити издвојено 120.000 КМ, односно за 20.000 више у односу на прошлу, а чак 70.000 више у поређењу са 2018. годином.

Подстицаји ће бити усмјерени за суфинансирање набавке нових пољопривредних прикључних машина и подизање нових вишегодишњих засада јабучастог, коштичавог, језграстог, јагодастог и бобичастог воћа и винограда.

- Обезбиједили смо и подршку увођењу система за наводњавање у ратарској, повртарској и воћарској производњи и подстицај за произведено и продато млијеко и поврће у пластеницима - рекао је Драгосављевић.

Додаје да су предвиђене и субвенције за проширење пчелињих друштава и производњу и узгој квалитетних приплодних крмача и супрасних назимица које се воде у матичној евиденцији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

- Сви подносиоци захтјева морају имати пребивалиште, односно сједиште на подручју општине Србац и задовољавати остале услове који су утврђени Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја у пољопривреди за ову годину - рекао је Драгосављевић. Рок за пријаву је 15. септембар, осим у случају подршке подизању нових засада воћа и винограда, када рок истиче 15. новембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана