Општина Србац покренула нову интернет страницу

Д. Ј.
Општина Србац покренула нову интернет страницу

СРБАЦ - Општина Србац покренула је нову интернет страницу под називом “Инвестирајте у Србац” с циљем промоције ове локалне заједнице као мјеста пожељног за инвестирања и иновативно предузетништво.

На овај начин пословни субјекти лакше могу доћи до информација и упутстава у вези са регистрацијом и оснивањем предузећа, локацијом земљишта и индустријских зона које су доступне на територији општине и информација о грађевинским дозволама које су неопходне за грађење.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац Марко Михољчић рекао је да привредници овдје могу пронаћи и актуелне јавне позиве, електронске формуларе, стратешка документа и друге потребне информације који ће им омогућити да прошире или покрену нову производњу.

- Редовно ажурирамо информације о привредним показатељима и структури, а објављујемо и актуелности о раду Привредног савјета, пословне вијести и друге корисне линкове - рекао је Михољчић.

Носилац израде странице био је Одсјек за локални економски развој и инвестиције који је корисницима омогућио да у року од 48 часова добију одговор на питања из надлежности општинских служби и јавних предузећа.

- Омогућили смо електронски образац који је доступан на сајту и у року од 48 часова трудимо се да одговоримо на захтјеве грађана и покушамо ријешити њихове проблеме - рекао је шеф одсјека Милорад Лепир.

Општина Србац је у фази спровођења процеса сертификације према БФЦ СЕЕ стандарду, као једне од општина са повољним пословним окружењем у оквиру програма који се реализује у Србији, Хрватској, Македонији и БиХ.

- Нова интернет страница коју смо урадили је такође била један од услова које морамо задовољити да бисмо унаприједили квалитет услуга, али ту је и доношење стратегије развоја, континуирана подршка развоју предузетништва и комуналним услугама и одговорно управљање финансијама - истакао је Лепир. Локална управа у Српцу ушла је и у другу фазу МЕГ пројекта у БиХ који такође предвиђа функционалнији рад локалне управе и побољшање услуга снабдијевања водом и отпадних вода.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана