Општина Србац издвојила више новца за подстицаје

Д. Ј.
Општина Србац издвојила више новца за подстицаје

СРБАЦ - За реализацију девет мјера за подстицање развоја пољопривреде у 2023. години из буџета општине Србац одобрено је 115.664 КМ.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац Марко Михољчић рекао је да је за додјелу пластеника са додатном опремом путем суфинансирања одобрено 29.667 КМ за 59 корисника, а за суфинансирање набавке нових пољопривредних прикључних машина 27.756 КМ за 28 корисника.

- Предвиђена је и подршка подизању нових вишегодишњих засада јабучастог, коштичавог, језграстог и бобичастог воћа и винограда за једног корисника у износу од 2.500 КМ, а за увођење система за наводњавање у ратарској, повртарској и воћарској производњи 14.189 КМ за шест корисника - рекао је Михољчић.

Обезбијеђена је и подршка пројекту “Промоција малих пољопривредних произвођача и њихово повезивање са тржиштем на подручју општине Србац”, а споразум о реализацији потписан је са Пољопривредним кластером ГЛС у износу од 4.900 КМ.

- Први пут ове године имамо подршку за произведено и продато млијеко, за шта је одобрено 15.639 КМ за десет корисника, а 8.899 КМ добиће шест пољопривредних произвођача за произведено и продато поврће у заштићеном простору. Удружењу пчелара “Кошница” издвојићемо 4.000 КМ за проширење пчелињих друштава, а 16 корисника добиће 8.112 КМ као вид подршке за производњу и узгој квалитетних приплодних крмача и супрасних назимица - рекао је Михољчић.

Он истиче да је ово до сада највећи одобрени износ општинских подстицаја за развој пољопривреде.

- За наредну годину буџетом је предвиђен износ од 130.000 и надамо се још бољем одзиву пољопривредних произвођача - рекао је Михољчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана