Општина Србац и људи великог срца прискачу у помоћ Лешчешинима

Д. Ј.
Општина Србац и људи великог срца прискачу у помоћ Лешчешинима

СРБАЦ - Општинска управа Србац пружаће редовну новчану помоћ вишечланој породици Пере Лешчешина из Горњих Срђевића, који је настрадао 10. децембра помажући комшији приликом свињокоља.

Лешчешини су у протеклом периоду били корисници мјесечне накнаде у износу од 100 КМ, која је предвиђена правилником о пронаталитетној политици општине Србац за породице са четворо и више дјеце, а од јануара идуће године износ ће бити повећан на 400 КМ.

- Исплаћиваћемо стотину КМ по дјетету све док буде трајало њихово школовање. Такође, обезбиједићемо једнократну помоћ за завршетак опремања њихове куће - рекао је начелник Српца Млађан Драгосављевић.

Иза Пере Лешчешина је остало четворо дјеце од којих најстарије има 16, а најмлађе пет година. Перо је радећи за наднице прехрањивао своју породицу, а супруга Весна је незапослена.

За кратко вријеме покренуте су бројне хуманитарне акције у Српској и дијаспори за помоћ овој породици, а једну од њих организовала је и Парохија лепеничка, која прикупља прилоге вјерника да би Лешчешини божићне и друге празнике провели у љепшем расположењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана