Општина Соколац добила мишљење са резервом од ревизора

В. К.
Општина Соколац добила мишљење са резервом од ревизора

Бањалука - Главна служба за ревизију јавног сектора РС дала је мишљење са резервом општини Соколац јер није у потпуности спровела у дјело све препоруке које су им ревизори дали након анализе пословања у 2012. години.

Општина Соколац је од 12 препорука које су дате у извјештају о ревизији консолидованих финансијских извјештаја за 2012. годину спровела седам, а пет је дјелимично спроведено.

У извјештају о статусу датих препорука наведено је да су општинари крајем фебруара 2014. године доставили Главној служби за ревизију план отклањања неправилности утврђених за 2012. годину, али не у року од 60 дана од датума достављања извјештаја како је то и прописано законом.

Надлежни су дјелимично спровели препоруке које се односе на планирање субвенција и грантова, а предузете су активности за наплату дугорочних потраживања на основу закључених уговора о одгођеном плаћању накнаде за ренту и додијељено градско грађевинско земљиште.

- У току су активности на идентификацији некретнина које су под хипотеком ради осигурања јавног дуга на основу чега треба да буду донесене одговарајуће одлуке - наведено је у извјештају о статусу датих препорука.

Именована је и комисија за попис, укњижбу и процјену нефинансијске имовине, а и даље има неусаглашености са платама у установама које су дијелом финансиране из буџета.

- Реализовали смо већину кључних препорука, а и у идућем периоду наставићемо активности у циљу што бољег рада општине - истакао је начелник Сокоца Милован Бјелица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана