Општина Шамац ће стипендирати 26 студената

Срна
Општина Шамац ће стипендирати 26 студената

ШАМАЦ - Општина Шамац расписала је конкурс за додјелу 26 стипендија редовним студентима основних студија у академској 2019/2020. години чије је мјесто пребивалишта у Шамцу, а школују се на јавним високошколским установама у Републици Српској и земљама бивше Југославије.

Конкурс ће бити отворен до 11. децембра, а у општинској Служби за друштвене дјелатности кажу да ће стипендије бити исплаћиване 10 мјесеци по 100 КМ.

Кандидати ће бити рангирани према критеријумима - висока просјечна оцјена, награђивани студенти, студенти који се школују на високошколским установама чија занимања су дефицитарна /факултет природноматематичких наука, техничко-технолошких наука, архитектонско грађевинског смјера, медицинских наука и факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију - логопедија/, те студенти из чијих породица на јавним факултетима студирају два или више студената, а нису корисници стипендије.

Предност ће имати студенти без једног или оба родитеља, дјеца погинулих и несталих бораца Војске Републике Српске, ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, те дјеца цивилних жртава рата.

У конкурсу пише да стипендије не могу добити студенти апсолвенти, студенти мастер студија, они који су обновили годину и студенти старији од 26 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана