Општина Рогатица прославила крсну славу: Поносни на пројекте

С. М.
Општина Рогатица прославила крсну славу: Поносни на пројекте

РОГАТИЦА - За разлику од ранијих година Рогатица је овог љета скромно и достојанствено прославила Дан и крсну славу општине Преображење Господње, а први човјек ове локалне заједнице каже да су између двије крсне славе реализовали или започели више различитих пројеката с циљем бољег живота у овој локалној заједници.

Славље је започело служењем литургије и ломљењем славског колача у цркви Свете Тројице уз присуство већег број вјерника, након чега су начелник Рогатице Милорад  Јагодић, министар унутрашњих послова РС Синиша Каран и изасланик српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић Бошко Томић, положили вијенце у Спомен-соби која чува сјећање на 294 погинула борца Рогатице и дијела општине Ново Горажде.

Јагодић је истакао да је у Рогатици у протеклих годину дана реализовано више пројеката, почевши од водовода за насеља Пљешевица, Ћемановићи и Доњи Сељани који ће обезбиједити воду за пиће за око 200 домаћинстава.

- Ту је и реконструкцију градске пијаце, затим зграда за избјегла и расељена лица, изградња спортске дворане, а у току је израда документације за довођење воде у Рогатицу са изворишта Берега - рекао је Јагодић.

Каран је нагласио да је у посљедњих неколико година у ову локалну заједницу уложено око 18 милиона КМ.                                                                                     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана