Општина Прњавор са по 500КМ даривала 41 новорођено дијете

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- Општина Прњавор данас је са по 500 КМ наградила 41 дијете рођено од почетка године на подручју ове локалне заједнице, а у општинском буџету за ову намјену у 2022. години предвиђено је укупно 130.000 КМ.

Начелник општине Дарко Томаш прецизирао је да је од почетка године прворођено и другорођено по 13 дјеце, трећерођено 12, као четврто дијете рођено је двоје и једно дијете као шесто у породици.

"Оваква општинска одлука и иницијатива ДНС-а да свако новорођено дијете добије одређени износ средстава из буџета су према овим показатељима имале оправдање јер је од 41 дјетета рођеног од почетка године њих 26 прво или друго у породици, а осталих 15 би и иначе према ранијој општинској одлуци било награђено", истакао је Томаш. Он је подсјетио да је општина до сада са по 500 КМ помагала све породице са троје и више дјеце.

Јелена Шипрагић, која је по други пут постала је мајка 20. јануара, сматра да би се и друге општине у Републици Српској требале угледати на добру праксу Прњавора да помаже породицама.

Истог мишљења је и Радмила Ковачевић која је прву бебу родила 27. фебруара, а каже да је овакав лијеп гест општине мотивише да увећа своју породицу.

Данашњем пријему у Центру за културу присуствовао је и предсједник ОО ДНС Прњавор Драган Радић који је рекао да је ова странка због лоших демографских података и све мањег наталитета покренула иницијативу да се сваком новорођеном дјетету исплати барем по једнократна новчана накнада.

"Драго ми је што смо код иницијативе наишли на одобравање начелника, а посебно би ме радовало да број корисника буде што већи у наредном периоду" , рекао је Радић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана