Општина Источна Илиџа rасписала конкурс са додјелу 50 стипеднија

Г.С.
Општина Источна Илиџа rасписала конкурс са додјелу 50 стипеднија

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Општина Источна Илиџа расписала је конкурс за додјелу 50 стипендија студентима првог циклуса студија на јавним високошколским установама за школску 2022/23. годину.

Право учешћа на конкурсу имају редовни студенти друге и виших година студија првог циклуса јавних високошколских установа, са сталним пребивалиштем на подручју општине Источна Илиџа, за категорију успјешни студенти, да нису обновили годину студија за коју конкуришу и да нису корисници стипендије другог органа.

Осим општих услова, успјешни студенти који конкуришу за додјелу стипендија морају испуњавати и сљедећи посебни услов - за дефицитарна занимања да имају положене испите из претходних година студија са просјечном оцјеном 7,5 и више, а за остала занимања да имају положене испите из претходних година студија са просјечном оцјеном 8,5 и више, наведено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Конкурисати могу студенти првог циклуса студија јавних високошколских установа и то дефицитарних занимања /електротехнички, медицински, машински, грађевински, архитектонски, фармацеутски, филозофски факултет – студијски програм математика и физика, математика и рачунарство, природно-математички факултет/, али и остала занимања, за шта је предвиђено 49 стипендија, а једна ученику генерације средњих школа са подручја општине Источна Илиџа.

Стипендија ће бити додијељена и ученику генерације средњих школа са подручја општине Источна Илиџа.

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити поштом на адресу - општина Источна Илиџа Војводе Радомира Путника број два, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности, са назнаком Комисији за стипендије или лично у пријемној канцеларији Општинске управе.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања у једном дневном листу који излази на подручју Републике Српске.

Ранг-листа кандидата којима ће бити додијељене стипендије за 2023. годину биће објављена на веб страници општине /њњњ.истоцнаилидза.нет/, на којој заинтересовани могу да пронађу и инфоромације о условима за додјелу стипендија и шта је потребно од документације за пријаву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана