Општина Братунац олимпијки Сари Ћирковић купује стан

Срна
Foto: Срна

БРАТУНАЦ - Начелник општине Братунац Лазар Продановић потписао је уговор са олимпијком Саром Ћирковић на основу којег ће овој боксерки општина уплатити новац за куповину двособног стана.

"Сара Ћирковић је узор младима, не само у Братунцу, већ и шире. Њен успјех је утолико већи јер долази из малог мјеста. Због тога јој општина додјељује двособан стан у новоградњи, површине 54 метра квадратна", објаснио је Продановић.

Уговор је потписан на основу рјешења о додјели стана првој братуначкој учесници Олимпијских игара, а то је награда због остварених изузетних резултата у спорту, и то освајање титуле шампиона Европе у боксу и пласмана на Олимпијске игре у Паризу, те промоције Братунца у свијету.

Осим општине Братунац, која у куповини стана учествује са износом од 76.800 КМ, по 5.000 КМ обезбједили су и Удружење грађана "Млаква" из Кравице и фирме "Петропројект" и "Ауто мото трејд" из Братунца

Продановић је изразио очекивање да ће Сара остати узор младима у Братунцу, а да ће дародавци средстава за куповину стана наставити да активно учествују у афирмацији спорта у братуначкој општини.

Он је захвалио удружењу и фирмама које суфинансирају куповину стана и активно учествују у афирмацији врхунског спорта у овој општини.

Сара је захвалила и истакла да ће се потрудити да освоји још титула којима ће обрадовати Братунчане, али и све љубитеље спорта у Републици Српској и Србији за коју наступа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана