Општина Босански Петровац у нову годину улази без усвојеног буџета

Срна
Општина Босански Петровац у нову годину улази без усвојеног буџета

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - Општина Босански Петровац у 2023. годину улази без усвојеног буџета, рекао је предсједник локалне Скупштине Немања Давидовић.

Давидовић је појаснио да је буџет за наредну годину планиран у износу од 6,6 милиона КМ и да није усвојен искључиво због тога што Општинском вијећу није дозвољено да се изјасни о пристиглим амандманима на буџет. Он је навео да како није сагласан са одређеним приједлозима начелника који се односе на буџет.

- За мене је неприхватљив потез општинског начелника /Махмута Јукића/ да свим запосленима у органу управе исплати више од 60.000 КМ помоћи због инфлације, баш као да инфлација погађа само када тамо радите - рекао је Давидовић.

Он је навео како није у потпуности уважен један од амандмана у износу 50.000 КМ, чија је основна сврха била да се људима који немају ниједан оброк обезбиједи бар један дневно.

Давидовић је подсјетио да су амандманима двотрећинске већине, коју су и раније покушали “оцрнити” у општини Босански Петровац, ријешени бројни проблеми грађана.

Према његовим ријечима, омогућена је накнада за породиље од 1.000 КМ, бесплатан превоз за средњошколце, удвостручена издвајања за пољопривреду, сачувана ветеринарска станица, вртић функционише без листе чекања, а у сушном периоду вода за пиће је бесплатна за домаћинства.

- Бројни проблеми грађана ријешени су тек онда када су се обратили Вијећу - рекао је Давидовић.

Према његовим ријечима, буџет општине Босански Петровац за 2023. годину биће усвојен у првој половини јануара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана