Опредијељени за урбану мобилност

Срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА - Бањалука је опредијељена за унапређење урбане мобилности, а тренутно један од најзначајних пројеката из ове области у који је укључена јесте "Побољшање квалитета ваздуха и управљања квалитетом ваздуха у БиХ" (IMPAQ), чији се један дио односи на саобраћајна рјешења која су еколошки прихватљива, саопштено је из Градске управе.

Тим поводом, представници Града одржали су састанак са експертима укљученим у овај пројекат, који је покренула и координира Шведска агенција за заштиту животне средине (СЕПА), уз финансијску подршку Амбасаде Шведске.

Савјетник градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало рекла је да је на састанку било ријечи о надоградњи овог пројекта и будућим корацима, новим бициклистичким стазама и о цјелокупној стратегији урбане мобилности.

Она је навела да ће у наредном периоду представници Градске управе, који се баве овом темом, имати прилику да посјете градове Упсала и Малме у Шведској, гдје ће на сличан број становника и инфраструктуру града моћи да виде успјешне праксе како је град уређен када је у питању бициклистички саобраћај.

"Побољшање квалитета ваздуха и управљања квалитетом ваздуха у БиХ" је трогодишњи пројекат који је покренут 2019. године и реализује се у сарадњи са Шведском хидрометеоролошком службом, а укључене су и све релевантне институције из БиХ, Републички и Федерални хидрометеоролошки завод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана