Опет почупани чемпреси на излетишту Губер

Срна
Опет почупани чемпреси на излетишту Губер

Сребреница - Непознати вандали поново су почупали чемпресе засађене на излетишту код сребреничке љековите воде Губер.

У Комуналном предузећу "Полет", које је засадило чемпресе и уредило
шеталиште, излетиште и водоток Губера, кажу да је, осим ранијих 20, ишчупано и однесено још шест чемпреса који су били порасли до метар висине.

Директор "Полета" Хакија Мехољић каже да су више пута засађивали чемпресе и чистили излетиште, али да неодговорни посјетиоци праве неред остављајући смеће и разни отпад, те чупају засађено цвијеће и украсно дрвеће и разваљују клупе и друге објекте на излетишту и парку за одмор и забаву.

"Уложили смо много рада, љубави и новца да очистимо и санирамо пут и шеталиште, окрешемо и уклонимо гране, растиње и коров са шеталишта, да очистимо и уредимо корито Губера, те изградимо парк за одмор са роштиљницама, клупама, столовима, надстрешницама, љуљашкама и другим садржајима за игру дјеце који су свима на располагању за бесплатно кориштење, али вандали све уништавају", истиче Мехољић.

Он позива комуналну полицију да реагује и заустави уништавање заједничких добара и да открије и санкционише вандале, јер је ријеч о групи која је већ позната грађанима овог мјеста.

У другој половини прошле и у прољеће ове године радници "Полета" су, уз финансијску подршку општине и Развојног програма УН, санирали и уредили пут у шеталиште од Сребренице до два километра удаљених изворишта Губера.

Изграђене су и монтиране клупе за одмор, очишћени канали поред пута, исјечено и уклоњено грање и растиње уз пут, уређена су и таблама са натписима за означена љековита изворишта и очишћена је и регулисана већина водотока Губера.

На излетишту је изграђен парк са разним садржајима за дјецу и одрасле - за одмор, рекреацију, дружење и забаву и то је постало најпосјећеније мјесто за одмор у овој општини у овој години јер је створен пријатан амбијент који привлачи мјештане и њихове госте.

Међутим, штете које причињавају вандали и смеће, које остављају несавјесни посјетиоци, кваре изглед и осиромашују садржаје на овом мјесту које је постало омиљена оаза за одмор Сребреничана и посјетилаца ове варошице.ih

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана