Омладинска размјена на Бардачи: Млади из Белгије истражују еколошке навике у Српској

Д. Ј.
Омладинска размјена на Бардачи: Млади из Белгије истражују еколошке навике у Српској

СРБАЦ - У тренинг центру Природно-математичког факултета на Бардачи почела је омладинска размјена у којој учествују чланови организације “АЈИЛЕ асбл” из Брисела и Удружења грађана Ц.Е.З.А.Р. из Српца.

Они ће се до 16. августа бавити питањем еколошких навика у Белгији и БиХ, а истраживање се реализује у оквиру Ерасмус+ пројекта “БелЕкоБо”.

- Кроз многе интервјуе током и након размјене покушаћемо сазнати да ли се и колико разликују еколошке навике у ове двије земље, а заједнички рад биће забиљежен кроз завршни активистички филм, који ће бити објављен крајем године - рекла је извршна директорка Ц.Е.З.А.Р.-а Тања Шњегота.

Осим едукације и снимања, осморо младих и два едукатора из Белгије имаће прилику да се упознају са нашом културом и обичајима, а већ су обишли Србац и Бањалуку и посјетили манастир Осовицу.

Ерасмус+ је програм који подржава образовање, усавршавање, младе и спорт у Европи. До 2027. године у фокусу Ерасмус+ пројекта биће социјална укљученост, зелена и дигитална транзиција, као и активно учешће младих у демократском животу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана